Elektriciteit aanleggen

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Bouw of verbouwing

Voor de bouw of verbouwing van een huis moet elektriciteit aangelegd worden. Het leggen van elektriciteit kost veel werk en is voor de meeste personen een ingewikkelde klus. Bij het leggen van elektra moet namelijk rekening gehouden worden met de hoeveelheid stroom, zo moet er voldoende stroom aangelegd worden zonder dat dit leidt tot kortsluiting. Vakmannen van Klusnetwerk zijn in staat jouw elektra aan te leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Klusnetwerk heeft een groot netwerk van vakmannen door het hele land, waardoor er altijd iemand in de buurt zit.

Tips voor aanleg

Wanneer je ervoor kiest om zelf elektriciteit aan te gaan leggen is het verstandig dat je weet waar je mee bezig bent. Daarom is het belangrijk dat je let op het volgende:

  • Wanneer je gebruikmaakt van elektrisch gereedschap, is het belangrijk dat de kabel volledig uitgerold wordt. Wanneer de kabel opgerold is, kan de warmte die ontstaat tijdens het gebruik niet kwijt. In verloop van tijd zal de kabel gaan smelten, vervolgens ontstaan er vonken die kunnen leiden tot brand.
  • Verder is het ook belangrijk dat er nooit te veel punten worden aangesloten aan dezelfde groep. Als de stop dan springt, zal alles tegelijk uitvallen. Bovendien kan dit ook overbelasting en oververhitting veroorzaken. Apparaten die veel stroom gebruiken kunnen het beste op aparte groepen worden aangesloten.
  • Het is verstandig om een elektrisch apparaat uit het stopcontact te halen wanneer je dit niet nodig hebt. Dit kan helpt eventuele kortsluitingen te voorkomen.
uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Elektra in huis

Wanneer er met elektriciteit wordt gewerkt is het van belang dat er voorzichtig te werk gegaan wordt. Het is belangrijk dat er zorgvuldig te werk gegaan wordt en dat er niet te veel apparaten op een groep worden aangesloten. Wanneer er namelijk te veel apparaten op één groep aangesloten wordt kan dit leidden tot overbelasting en zullen de stoppen springen.

Elektra voor buiten

Wanneer je een tuinhuis of overkapping hebt, kan het erg handig zijn om hier ook de beschikking te hebben over stroom. Een stopcontact buiten kan dienen als oplaadpunt voor mobiele apparaten, maar kan ook dienen voor een elektrische barbecue, grasmaaier of auto. Wanneer je besluit buiten stroom aan te leggen is het van belang dat het stopcontact spatwaterdicht is. Wanneer het stopcontact niet spatwaterdicht is, kan dit leiden tot kortsluiting.

De buiten kabels zullen bij het aanleggen van stroom onder de grond moeten worden aangelegd. Ook voor de kabels geldt dat deze spatwaterdicht moeten zijn om kortsluiting te voorkomen. De kabel die geschikt is voor het ondergronds aanleggen van stroom is de grondkabel XMVK-as. De XMVK-as kabel zit in een gevlochten metalen mantel. De kabel is in verschillende aders te verkrijgen. Een stopcontact in de tuinruimte is erg handig, en voorkomt het gebruik van een haspel.

Extra groep aanleggen

Wanneer een groep in de meterkast overbelast is, kan dit voor problemen zorgen. Wanneer er te veel apparaten in één groep zitten zal je meterkast overbelast raken. Een oplossing voor dit probleem is het aanleggen van een nieuwe groep. De vakmannen van Klusnetwerk helpen je graag met het aanleggen van een nieuwe groep.

Meer weten?

Zou je graag meer willen weten over het aanleggen van elektriciteit? Of heb je hulp nodig bij de aanleg van de elektriciteit? Klusnetwerk helpt je graag, onze vakmannen zullen er alles aan doen om je tevreden te stellen. Wanneer je elektriciteit wil laten aanleggen door een vakman van Klusnetwerk zal de deskundige vakman erg secuur te werk gaan om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Verder kan je ook vrijblijvend een offerte aanvragen om een prijsindicatie te krijgen.

Wat zeggen onze klanten

Een goed werkende maar vooral veilige CV vind ik erg belangrijk. Daarom laat ik hem goed onderhouden door een loodgieter die ik via Klusnetwerk heb gevonden. Ik weet nu…

- Jort Mathieu uit Glimmen

In de keuken hebben wij een lichtkoepel de hele kleine waterdruppels doorlaat. We hebben voor alle zekerheid maar een dakdekker laten komen zodat hij kan beoordelen wat er…

- Jim Hekker uit Budel-Dorplein

Wat vroegen onze klanten

Na een storm zijn veel dakpannen kapot gegaan. Daarom wil ik de helft van mijn dak naast de dakpannen EPDM plaatsen. Hopelijk kan dit op korte termijn want er is wel enige haast bij gezien…

- Bram Karels uit Lisserbroek

Voor mijn kinderen wil ik graag een boomhut laten bouwen door een professionele timmerman zodat ik weet dat het veilig genoeg is. Graag hoor ik wat de verschillende opties zijn en daarbij de…

- Joey Fremie uit Hansweert

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.