Extra groep aanleggen

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Energiebehoefte

Heb je te veel apparaten op één elektriciteitsgroep? Heb je een nieuwe droger of vriezer aangeschaft? Dan is het mogelijk dat je een extra groep moet gaan aanleggen. Klusnetwerk heeft veel ervaring met het aanleggen van extra groepen. De vakmannen van Klusnetwerk zijn zeer deskundig en ervaren en helpen je graag met de aanleg van een extra groep.

In de loop der jaren komen er steeds meer apparaten in huis. De energiebehoefte is hierdoor de afgelopen jaren flink gestegen. Een groep is nodig om lichtpunten, stopcontacten en lichtschakelaars met elkaar te verbinden. Bij te veel apparaten op één groep kan overbelasting ontstaan in de meterkast. De automaat slaat uit wanneer meer dan 3500 watt tegelijkertijd op één groep wordt gebruikt. Door een extra groep aan te leggen wordt de oude minder belast, omdat apparaten verdeelt kunnen worden over de groepen.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Nieuwe meterkast

Naast een extra groep aanleggen kan het ook voorkomen dat het verstandiger is om de meterkast helemaal te vernieuwen. Een nieuwe meterkast komt van pas wanneer de oude meterkast niet meer aan de veiligheidsvoorschriften voldoet of erg oud is. Tegenwoordig is in elke meterkast een aardlekschakelaar verplicht, meterkasten voor 1975 hebben deze niet, en kunnen beter vervangen worden. Het is verplicht om één hoofdschakelaar te hebben, ook mogen achter elke schakelaar maximaal 4 groepen worden aangesloten. Daarnaast is het belangrijk dat de bedrading nog in orde is. Wanneer een meterkast niet voldoet aan de bovenstaande eisen, dan kan deze beter vervangen worden.

Extra groep aanleggen in de meterkast

Wanneer er een extra groep moet worden aangelegd, moet allereerst de stroom uitgeschakeld worden. Nadat de stroom is uitgeschakeld moeten de bruine en blauwe draden van de nieuwe leiding bevestigd worden met de L- en N- aansluitingen. Vervolgens moet het groengele draad aangesloten worden aan het aarde-verdeelblok. Daarna kan een nieuwe zekering in de richel van de groepenkast worden gezet. De onderste polen van de zekering kunnen vervolgens aangesloten worden op de bovenkant van de aardlekschakelaar. Daarna kan het afdekplaatje van de groepenkast verwijderd worden en kan de hoofdschakelaar weer aangezet worden om te controleren of de nieuwe zekering goed functioneert.

Zelf aan de slag?

Je kunt ervoor kiezen om zelf een extra groep aan te leggen in de meterkast. Wanneer je verstand van elektriciteit hebt is dit goed mogelijk, wanneer dit echter niet het geval is, kan je dit beter uitbesteden. De vakmannen van Klusnetwerk zullen deze lastige en niet ongevaarlijke klus graag voor jou uitvoeren. Aangezien er met elektriciteit wordt gewerkt is er kans op kortsluiting en elektrocutie. Een elektricien voert deze werkzaamheden dagelijks uit, en heeft hiervoor gestudeerd. Mocht je zelf aan de slag gaan, laat dan altijd een elektricien de meterkast controleren.

Kosten

De kosten van een extra groep aanleggen zijn gemiddeld rond de €90,-. Wanneer je hele meterkast vervangen moet worden ben je iets duurder uit. De prijs van het vervangen van een meterkast inclusief installatie is €95,-.

Meer weten?

Voor meer informatie wat betreft het aanleggen van een extra groep kan je terecht bij Klusnetwerk. Vul ons contactformulier in met jouw vraag of vraag vrijblijvend een offerte aan om een indicatie van de prijs te verkrijgen.

Wat zeggen onze klanten

Wij hadden een hele stapel klusjes liggen bij ons thuis waar we maar niet aan toe kwamen. Nooit kwam het bij ons op om een timmerman in te huren. We zijn blij dat we het toch gedaan...

- Cas Beijring uit Bosschenhoofd

Van het 1 op het andere moment kwam het volledige huis zonder stroom te zitten. Zelfs de hoofdschakelaar sloeg er steeds uit. Ik had geen idee waar het probleem kon liggen…

- Ryan Janssen uit Keijenborg

Wat vroegen onze klanten

Wat zou het kosten als ik een elektricien in wil schakelen? We willen van de zolder een extra slaapkamer maken maar hier zitten geen stopcontacten. Dit laten we graag plaatsen. Graag …

- Rafael Langevoort uit Vragender

Wij willen een nieuw laminaat laten leggen in de woonkamer, keuken en hal. We hebben het laminaat al uitgezocht en reeds besteld. De oude vloer zal er eerst uit moeten. Kunnen jullie dit…

- Merle Knuf uit Oostdijk

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.