Houten vloer onderhoud

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Onderhoud houten vloer

Houten vloeren brengen een goede, warme sfeer in huis. Het is wel erg belangrijk dat hout onderhouden wordt, om ervoor te zorgen dat het ook mooi blijft. Ook het regelmatig schoonmaken van de vloer zorgt ervoor dat hij langer meegaat. Schuren, lakken en onderhoudsolie zorgen er ook voor dat het hout zijn goede staat behoudt.

Onderhoud is redelijk makkelijk om zelf uit te voeren en bij te houden. Pas als het aankomt op schuren en lakken schakelen mensen een expert in. Zo kan de klus snel en juist worden uitgevoerd. De kosten die hierbij komen kijken variëren. Vraag gratis een offerte aan via Klusnetwerk en kom in contact met de beste professionals uit jouw omgeving.

Schoonmaken

Het onderhouden van iedere vloer begint met het schoonmaken en schoonhouden ervan. Let hierbij op welke middelen je gebruikt. Wees er zeker van dat ze de vloer niet aantasten. Door regelmatig stof te zuigen, voorkom je dat je je parket moet schoonmaken met schoonmaakmiddel. Hierdoor verwijder je stof en vuil, wat ervoor zorgt dat de vloer niet meer daardoor beschadigd wordt. Als je iets hebt laten vallen, moet je dit direct schoonmaken, zodat er geen verdere schade zal ontstaan.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Schuren

Meestal is je houten vloer na een aantal jaren toe aan renovatie of een opfrissing. Zo kunnen er bijvoorbeeld krassen zijn ontstaan door het schuiven van stoelen. Om je vloer weer net zo mooi als voorheen te krijgen, kan je deze schuren. Je kan dit het beste door een vakman laten doen. Die weet precies wat hij doet en welk gereedschap hij hiervoor nodig heeft. Je kan ook bij Klusnetwerk terecht als je vragen hebt over het schuren van je houten vloer.

Lakken

Na het schuren is het van belang je houten vloer in de lak te zetten, zodat er een beschermlaag op komt. Dit voorkomt directe schade en zo gaat de vloer langer mee. Lakken met speciale vloerolie of onderhoudsolie wordt aangeraden. Onderhoudsolie wordt vooral geadviseerd wanneer je je vloer schuurt en daarna in de lak zet. Daarna hoef je je niet meer zorgen te maken over beschadiging van je vloer. Ook zorgt het ervoor dat het continue stofzuigen van je vloer niet meer per se van belang is.

Prijzen

De kosten voor het onderhouden van je vloer lopen fors uiteen. Als je ervoor kiest hem zelf te onderhouden, bespaart dit je een hoop geld. Door slechts regelmatig te stofzuigen en af en toe een doekjes over de vloer te halen, zorg je er al voor dat je vloer in goede conditie blijft. Mocht je ervoor kiezen je vloer te willen schuren en lakken, dan is het verstandig dit door een professional te laten uitvoeren. Zij hebben tenslotte kennis van zaken. Een houten vloer laten schuren kost je gemiddeld €25 tot €35 per vierkante meter. Hierbij is het lakken van je vloer nog niet inbegrepen.

Onze experts

Ben je benieuwd naar de kosten voor het schuren en lakken van jouw houten vloer? Of zit je er misschien over te denken het onderhoud zelf voor de boeg te nemen? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan op Klusnetwerk.nl en ontdek de beste experts bij jou in de buurt.

Wat zeggen onze klanten

Kleine kiezelsteentje met een klein kind is levens gevaarlijk. Dankzij een hovenier kunnen we nu heerlijk genieten van een prachtige tuin met gras en een grote zandbak voor onze kleine...

- Louis Coret uit Haarzuilens

We wilden graag het hele huis, zowel binnen als buiten, laten schilderen. Dit was geen probleem voor het klusbedrijf dat we kozen. Met vijf man sterk was het sneller klaar dan…

- Sam Cammel uit Kornhorn

Wat vroegen onze klanten

De muur tussen de garage en de bijkeuken willen we er uit laten slopen. Dit laten we graag door een klusjesman doen. De wand is circa 3 meter en wellicht heeft u een idee om dit netjes af te werken…

- Joost Heyne uit Ven-Zelderheide

Zou u mij een prijsopgave willen sturen voor aanleggen van waterleidingen naar mijn nieuwe keuken. Hier wil ik namelijk een chromen wasbak hebben. Er zit iets meer dan een meter tussen…

- Louis Huisman uit Lievelde

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.