Houtrot repareren

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Prijzen vergelijken via Klusnetwerk

Hout kan na enige tijd gaan rotten. Je ziet vaak dat dit bijvoorbeeld bij kozijnen van oude huizen het geval is. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kan het gewoon gerepareerd of vervangen worden. Wij beschikken over professionals die hiervoor zijn opgeleid. Zij maken een weloverwogen keuze: moet het hout behandeld of vervangen worden? Wanneer het hout dermate beschadigd is dat reparatie weinig zin meer heeft, zal het vervangen worden. Om in contact te komen met onze specialisten kunt u gratis een offerte aanvragen via Klusnetwerk. Het is ook mogelijk om offertes te vergelijken!

Repareren of vervangen?

De keuze of het hout gerepareerd moet worden of dat het aan vervanging toe is, hangt af van de staat van het desbetreffende hout. Hoe langer je wacht met het inschakelen van een vakman, hoe groter de kans wordt dat het hout uiteindelijk vervangen moet worden. Als de conditie van het hout namelijk te erg is aangetast, kan de behandeling ervan het niet meer verhelpen. Daarom is vervanging in dat geval de beste optie.

Voor het repareren van houtrot gebruikt een expert een houtrotvuller. Het is het beste als de houtrotvuller op basis is van epoxy. Hierdoor hard het snel uit en blijft het flexibel. Hoe meer epoxy de vulling bevat, hoe beter dit is voor de reparatie van het hout.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Zelf doen of uitbesteden?

Het verstandigste is om direct voor een gespecialiseerde vakman te kiezen om de klus te klaren. Je kan zelf een poging wagen, maar in de meeste gevallen maak je het alleen maar erger. Echter, als je wel kennis van zaken hebt moet het natuurlijk geen enkel probleem zijn. De volgende stappen helpen je mogelijk bij het aanpakken van houtrot.

Stap 1. Verwijder de rot

Het is erg belangrijk dat je voor je begint met repareren het houtrot eerst verwijderd. Let er hierbij op dat je alle rot weghaalt. Als je dit namelijk niet doet rot het hout gewoon verder, en zit je binnen mum van tijd met precies hetzelfde probleem.

Stap 2. Houtrotstopmiddel

Breng na het verwijderen van alle rot houtrotstopmiddel aan. Belangrijk is dat je het goed laat drogen voordat je naar stap 3 gaat.

Stap 3. Houtrotvuller

Nu is het tijd om de houtrotvuller aan te brengen. Gebruik niet te weinig, maar ook niet te veel vulling en strijk het glad. Laat het uitdrogen voordat je gaat schilderen. Het drogen van houtrotvulling kan erg lang duren, gemiddeld twaalf tot zestien uur! Houd daar dus rekening mee.

Het tegengaan van houtrot

Het liefst wil je natuurlijk helemaal niet je kozijnen of dergelijken hoeven te repareren of vervangen. Maar hoe voorkom je het rotten van hout? Houtrot ontstaat wanneer hout niet voldoende beschermd is. Het verven van oppervlaktes kan je hierbij helpen. Ook houtrotstop kan uitkomst bieden.

Door je kozijnen te schuren, schoon te maken en te verven bewaak je de conditie van het hout het allerbest. Mocht het nou zo zijn dat je het toch niet hebt kunnen voorkomen dat er houtrot ontstaat, dan kan je altijd nog een vakman van Klusnetwerk inschakelen. Doe dit op tijd, want des te langer je wacht, des te erger de situatie wordt.

Kosten

De prijzen van het repareren van houtrot verschillen. De prijzen beginnen vaak vanaf €50. Gemiddeld betalen mensen zo’n €150 om de rot te laten verdwijnen. Afhankelijk van het aantal rotte plekken dat moet worden aangepakt neemt de prijs toe. Ook betaal je uiteraard voor de vakman die de reparatie komt uitvoeren. De kosten kunnen al snel oplopen, dus zorg ervoor dat je offertes goed met elkaar vergelijkt. Controleer ook goed of de offertes volledig zijn.

Wat zeggen onze klanten

Ongelooflijk hoeveel ruimte een dakraam kan geven. Het voelt alsof er een stuk is aangebouwd, terwijl alleen het raam is vervangen. Mijn slaapkamer is nu veel lichter en ruimtelijker…

- Joost Dennenberg uit Herveld

Aangezien we toch met de verbouwing bezig waren van onze woning wilden we elektriciteit kabel laten verleggen naar de zolder. Een echte man-cave staat al jarenlang boven aan…

- Dex Bouhuizen uit Kockengen

Wat vroegen onze klanten

Graag een offerte voor het plaatsen van drie gordijnen inclusief rails. Mijn oude buurvrouw kan dit niet zelf meer doen en ik heb zelf twee linkerhanden. Ik hoor graag van u wat dit kost en wanneer…

- Adam Vos uit Haren NB

Graag laten we een grote boom weg halen die in onze voortuin staat. De wortels vernielen langzaam aan de gehele bestrating. De diameter van de boom is ongeveer 45 cm. Dus dit kan ik...

- Milo Korsman uit Kekerdom

Wij hebben onlangs een stuk grond van de gemeente bij onze tuin aangekocht. Dit stuk willen we graag laten bestraten zodat we hier een loungehoek van kunnen maken. Is het mogelijk om een…

- Brent Oosterhout uit Ballum

Een offerte aanvragen

Ons netwerk bestaat uit de beste klusjesmannen die jouw houtrot kunnen verhelpen. Dus heb je last van rottend hout in bijvoorbeeld je kozijnen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze klusjesmannen. Vraag een offerte aan, vergelijk en dan is je kozijn zo snel mogelijk weer zo goed als nieuwe.

Dankzij het uitgebreide netwerk waar wij over beschikken is er altijd een expert bij jou in de buurt. Hierdoor kan je snel worden geholpen. De vakman zorgt voor het verwijderen van de rot en behandeld het hout met houtrotstopvuller, zo heb je binnen de kortste keren geen last meer van houtrot.

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.