Laminaat leggen

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Nieuwe vloer voor je woning

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Een nieuwe vloer kiezen is niet eenvoudig, elke vloersoort heeft zijn voor-en nadelen. Steeds meer mensen kiezen voor laminaat, omdat het onderhoudsvriendelijk en betaalbaar is. Naast deze voordelen kent laminaat ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel van laminaat, in tegenstelling tot een houten vloer, is dat deze bij krassen en beschadigingen niet te repareren is. Daarnaast is het ook minder duurzaam. Toch kiezen veel mensen voor een laminaatvloer. Een aantal redenen om voor laminaat te kiezen.

Geschikt voor alle ruimtes

Laminaatvloeren zijn geschikt voor alle kamers, bijvoorbeeld in de slaapkamer of keuken. Doordat laminaat veel vochtbestendiger is dan houten vloeren, is laminaat ook geschikt voor badkamers. Er bestaan zelfs laminaatvloeren die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimtes.

Eenvoudig te plaatsen

Een ander voordeel waardoor mensen voor laminaatvloer kiezen, is dat je deze gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Dankzij een zeer eenvoudig kliksysteem klik je de vloer eenvoudig in elkaar zonder lijm te gebruiken.

Betaalbaar

In vergelijking met andere soorten vloeren bieden laminaatvloeren de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo kosten laminaatvloeren minder dan parketvloeren, wat laminaatvloeren erg aantrekkelijk maakt. Natuurlijk verschillen de prijzen wel per laminaattype.

Eenvoudig te onderhouden

Een andere reden waarom veel mensen voor een laminaatvloer kiezen, is omdat het makkelijk te onderhouden is. De beschermende toplaag maakt laminaatvloeren zeer eenvoudig schoon te maken. Het vuil dringt het hout niet in, hierdoor is enkel regelmatig stofzuigen en reinigen met een droge of vochtige vezeldoek voldoende.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Zelf laminaatvloer leggen?

Wil je zelf een laminaatvloer leggen? Hieronder staan de stappen uitgelegd voor het leggen van laminaatvloer. Met behulp van deze stappen kun je gemakkelijk zelf laminaat leggen.

Stap 1: Ondervloer leggen

Voordat je gaat beginnen met het leggen van laminaat, is het belangrijk om eerst een ondervloer te leggen. Een ondervloer zorgt namelijk voor geluidisolatie en het beschermt tegen vocht van de betonvloer, waardoor de laminaatvloer langer meegaat. In de winkel zijn er verschillende soorten ondervloeren te koop. Hierdoor is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Heb je onderburen? Dan is het slim om te kiezen voor een ondervloer met geluidsisolatie.

Stap 2: laminaat leggen

Heb je de ondervloer gelegd? Dan is het tijd voor laminaat. Het is wel van belang om het laminaat te laten acclimatiseren, want zo voorkom je dat het laminaat zich uitzet of krimpt. Is je laminaat al geacclimatiseerd? Dan kun je beginnen met het leggen van laminaat. Begin altijd in een hoek op de langste muur van de ruimte. Het is belangrijk om tijd te nemen voor het leggen van de eerste baan, want als deze niet goed liggen, dan ligt de rest ook niet goed. Past het laminaat niet goed? Dan moet je het zagen met een laminaatzaag. Zorg er wel voor dat de tanden naar beneden staan, want zo blijft de bovenkant mooi. Wanneer je aan het einde van de kamer bent aangekomen, moet je er rekening mee houden dat je 0,5 tot 1 centimeter ruimte overlaat met de muren.

Stap 3: plinten leggen

Nadat het laminaat erin ligt, is het tijd om de plinten te leggen om de vloer mooi af te werken. Ook is het leggen van plinten erg eenvoudig. Met behulp van een plintschaar kun je alle hoeken precies knippen, omdat je deze kunt instellen op den hoek van 45 en 90 graden. Vervolgens kun je de plint op de vloer plakken. Wanneer je klaar bent met het leggen van plinten, is je vloer mooi afgewerkt.

Wil je jouw laminaatvloer liever laten leggen door een professional? Schakel dan de hulp in van Klusnetwerk. Zo weet je zeker dat jouw vloer naar wens gelegd wordt.

Wat zeggen onze klanten

Vorige week hebben we via jullie site een timmerman aangevraagd voor het doen van een aantal klusjes. Vanochtend stond hij bij ons voor de deur. Wat een aardige man! En de klusjes...

- Sami Mathol uit Zeist

Wij zijn erg tevreden met de elektricien die we via Klusnetwerk gevonden hebben. Hij heeft veel ervaring met verschillende situaties waardoor hij ons altijd helpt als we storing of…

- Dave Carnotte uit Schalkhaar

Wat vroegen onze klanten

Voor bij mijn oma ben ik opzoek naar een hovenier die regelmatig onderhoud kan plegen rondom de woning. Het gaat om grasmaaien, de haag snoeien, onkruid verwijderen, en tot slot het...

- Berend Muller uit Eexterveen

Wij hebben onlangs een stuk grond van de gemeente bij onze tuin aangekocht. Dit stuk willen we graag laten bestraten zodat we hier een loungehoek van kunnen maken. Is het mogelijk om een…

- Giovanni Doornhem uit Rotstergaast

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.