Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Stukadoors uit jouw regio

Bij een verbouwing komt erg veel kijken. Voordat interieur geplaatst kan worden moet er eerst worden gewerkt aan muren, vloeren, plafonds, sanitair en nog veel meer. Muren en plafonds moeten eerst door een stukadoor gedaan worden, voordat ze in de verf gezet kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de muur glad is, waardoor de muur daarna geverfd kan worden.

Stucwerk is essentieel en moet, tenzij je kennis van zaken hebt, door een vakman worden uitgevoerd. Er zijn verscheidene manieren waarop er te werk kan worden gegaan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis offerte aan via Klusnetwerk en kom in contact met stukadoors uit jouw regio!

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Soorten stucwerk

Er zijn veel manieren waarop muren gestuct kunnen worden. De mogelijkheden bestaan onder andere uit de volgende opties.

Optie 1. Spachtelputz

Je hebt het misschien wel eens eerder gezien, van die spikkeltjes op de muur. Dit heet spacktelputz en wordt al jaren gebruikt voor een sterke en mooie afwerking van muren. Het voordeel is dat je zelf de grootte van de korrels kan bepalen. Bovendien kan je eventueel ook een kleur kiezen, waardoor je de muren niet meer hoeft te verven. Dit heeft als anders voordeel dat er in geval van beschadiging weinig van te zien is.

Spachtelputz wordt tegenwoordig vaak als ouderwets gezien. Daarom is het fijn dat er gewoon overheen gestuct kan worden en het dus niet eerst verwijdert hoeft te worden. Gemiddeld kost het stucen tussen de €12 en €16 per vierkante meter.

Optie 2. Raap- en pleisterwerk

Pleisterwerk wordt toegepast bij muren die nog helemaal kaal zijn. Er wordt hier dan eerst een laag gipsmortel op aangebracht en dit wordt dun uitgesmeerd door de stukadoor. Dit zorgt ervoor dat de muur daarna gereed is om behangen of geverfd te worden. Bovendien dient de laag stuc als luchtdichte afwerking van de wand.

Raapwerk houdt ongeveer hetzelfde in. Het verschil is dat hierbij met behulp van gips- of cementmortel muren en plafonds recht worden gemaakt. Het kan ook worden gebruikt om beschadigde muren en plafonds te repareren.

Het laten uitvoeren van deze werkzaamheden voor muren kost gemiddeld €8 tot €20 per vierkante meter. Voor plafonds is het iets duurder, omdat de stukadoor hier iets lastiger bij kan. Hiervoor kost het ongeveer €12 tot €22 per vierkante meter.

Optie 3. Spack spuiten

Het spuiten van spack is een veel goedkopere en snellere manier dan wanneer de stukadoor te werk gaat met bijvoorbeeld pleisterwerk. Bij het aanbrengen van spack spuit de vakman het met een hoge drukspuit op de muren. Deze manier is erg effectief, omdat het erg snel gaat. Wel is de afwerking minder mooi dan bij andere manieren van stucen.

Doordat de kwaliteit zoveel minder is en het minder arbeidsuren kost, is spack laten spuiten goedkoper dan stucen. Ook bij spack kan je ervoor kiezen het in kleur te laten doen, je bent dan ongeveer €2 per vierkante meter meer kwijt. Voor het spuiten van spack ben je tussen de €5 en €7 kwijt.

Optie 4. Sierpleisters

Bij sierpleister gaat het om de afwerking van je muren en plafonds. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleister- of stucwerk. Het houdt het verfraaien van wanden in. Na het aanbrengen hiervan is het eindresultaat direct te zien. Ook sierpleister kan in kleur worden aangebracht. Bovendien zijn hierdoor scheuren en deuken niet te zien.

De kosten voor het aanbrengen van sierpleister liggen tussen de €12 en €16 per vierkante meter. Wil je de buitengevel laten doen, dan kost het je wat meer: gemiddeld €25 tot €75 per vierkante meter. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de kleur en de grootte van de korrels van de sierpleister.

Wat zeggen onze klanten

Na onze verbouwing waren er wat kleine klusjes blijven liggen. Mijn aanvraag bij Klusnetwerk is erg snel behandeld. Binnen een week stond er een klusjesman op de stoep, die alle klussen…

- Jonathan Adriaansen uit Kinnum

Toen we te maken kregen met een stroomstoring wilden we snel een goede elektricien die alles weer zou oplossen. Gelukkig was onze elektricien die we via Klusnetwerk gevonden…

- Wouter Gerrits uit Ees

Wat vroegen onze klanten

Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte voor het bouwen van een inbouwkast in de slaapkamer. Hoogte van de kast moet 3,20 zijn zodat hij tot aan het plafond, steigerhout vinden wij zelf heel…

- Julius Carnotte uit Oud Gastel

Voor bij mijn oma ben ik opzoek naar een hovenier die regelmatig onderhoud kan plegen rondom de woning. Het gaat om grasmaaien, de haag snoeien, onkruid verwijderen, en tot slot het...

- Mats Frerichs uit Firdgum

Graag een offerte voor het plaatsen van drie gordijnen inclusief rails. Mijn oude buurvrouw kan dit niet zelf meer doen en ik heb zelf twee linkerhanden. Ik hoor graag van u wat dit kost en wanneer…

- Xander Brouwer uit Cuijk

Stukadoor inschakelen

Heb je een stukadoor nodig die je komt helpen bij het stucen van je muren en plafonds? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan op Klusnetwerk.nl. De beste stukadoors uit jouw omgeving staan klaar om je te helpen met de klus.

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.