Verlaagd plafond

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Vakmannen door het hele land

Je kan ervoor kiezen om je plafond te verlagen, dit gebeurt meestal wegens technische of esthetische redenen. De vakmensen van Klusnetwerk beschikken over veel kennis en kunnen het plafond naar jouw wensen verlagen. Klusnetwerk heeft vakmannen in dienst die verspreid zijn door het hele land.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Waarom plafond verlagen?

Het verlagen van je plafond kent vele voordelen. Een technisch voordeel van het verlagen van het plafond is dat het de isolatie in het huis verbeterd. Een ander voordeel is dat kabels en leidingen verborgen kunnen worden in een verlaagd plafond. Een verlaagd plafond biedt ook als optie dat verlichting op verschillende manieren ingebouwd kunnen worden.

Een esthetisch voordeel van het verlagen van het plafond is dat een oud of beschadigd plafond eenvoudig te verbergen is. Verder kan je bij het verlagen van het plafond zelf bepalen hoe jouw plafond eruit gaat zien, zo kan je bijvoorbeeld spotjes toevoegen.

Soorten plafonds

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden voor het verlagen van een plafond, de soorten die het meest voorkomen zijn het systeemplafond, het gipsplafond, het lamellenplafond en akoestische plafonds. Je kunt zelf bepalen welk type plafond het beste voor jou is. Wanneer je twijfelt over welk soort plafond het meest geschikt is voor jouw huis, kan je contact opnemen met Klusnetwerk. Een vakman zal je dan helpen de juiste keuze te maken.

Hoever moet het plafond zakken?

Hoever het plafond moet zakken verschilt, wanneer er alleen leidingen en kabels afgedekt mee moeten worden dan zijn een paar centimeters al voldoende. Wanneer je het plafond ook wil gaan isoleren moet je het plafond verder verlagen, het plafond zal dan ongeveer 6 tot 24 centimeter moeten zakken. Ook verschilt de hoogte van het plafond per persoon, persoonlijkheid is dus ook van belang bij het verlagen van een plafond.

Kosten

De kosten van het verlagen van het plafond hangen af van de gekozen materialen. Gemiddeld zullen de materialen 20 tot 30 euro per vierkante meter kosten. De kosten van de vakman zullen gemiddeld 40 euro per uur zijn. Per vierkante meter is de vakman ongeveer een uur bezig. Wanneer je wilt weten wat jouw project gaat kosten, dan kan je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wat zeggen onze klanten

Als alleenstaande moeder van drie kinderen kom ik altijd tijd tekort. Op Klusnetwerk vond ik de ideale tuinman, die tweewekelijks mijn tuin komt onderhouden. Ideaal! Zo heeft hij gelukkig…

- Seth Coret uit Oldenzijl

Met vier kinderen is het wel handig om ook een extra toilet in de woning te hebben. Maar ik had zelf geen idee hoe ik dat dan aan moest pakken. Een loodgieter heeft in een vrij…

- Giovanni Bellemans uit Stompetoren

Wat vroegen onze klanten

Graag laten we een grote boom weg halen die in onze voortuin staat. De wortels vernielen langzaam aan de gehele bestrating. De diameter van de boom is ongeveer 45 cm. Dus dit kan ik...

- Mike Kleijse uit Geleen

Wij hebben onlangs een stuk grond van de gemeente bij onze tuin aangekocht. Dit stuk willen we graag laten bestraten zodat we hier een loungehoek van kunnen maken. Is het mogelijk om een…

- Sami Linschoten uit Halsteren

Constructie plafond

De constructie van een verlaagd plafond kan op verschillende manieren plaatsvinden:

Afgehangen verlaagd plafond

Het verlaagde plafond wordt onder de bestaande zoldering gehangen. Plafondhangers worden aan de bestaande zoldering gehangen, daar wordt vervolgens een raster van rails aan bevestigd. Vervolgens wordt dit opgevuld met het gekozen soort plafond.

Vrijdragend verlaagd plafond

In tegenstelling tot een afgehangen verlaagd plafond is een voor een vrijdragend verlaagd plafond geen ophanging nodig. Een vrijdragend verlaagd plafond wordt opgehangen aan de muren en is vooral geschikt voor ruimtes met een klein oppervlak. Wanneer je een vrijdragend verlaagd plafond wil in een grotere ruimte dan moet het plafond dikker zijn. Omdat een vrijdragend verlaagd plafond los van het bestaande plafond hangt, is het eenvoudig te isoleren.

Ongespannen verlaagd plafond

Bij deze manier worden randprofielen aan de muur bevestigd. Tussen de profielen wordt een synthetisch doek gespannen. Ook bij dit type plafond verlaging is het toevoegen van isolatie mogelijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verlagen van het plafond? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. De professionals van Klusnetwerk zullen uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het verlagen van het plafond.

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.