Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Alle soorten vloeren

Is je vloer beschadigd, ben je toe aan een nieuwe of ben je net verhuisd en wil je weten welke vloer je moet hebben? Daar kunnen wij je bij helpen! Onze experts van Klusnetwerk hebben ruime kennis over alle soorten vloeren en het leggen ervan. Zo kan je voor bijvoorbeeld een houten vloer of PVC kiezen, maar tegels zijn ook een mogelijkheid. Wat past het beste in jouw huis en wat zijn de kosten? Vraag gratis een offerte aan via ons contactformulier, en ontdek welke vloer het beste bij jou past.

Houten vloeren

Om de warme sfeer in huis te behouden wordt er nog altijd vaak gekozen voor een houten vloer. Je hebt een hele hoop verschillende soorten houten vloeren, denk aan: plankenvloeren, parket, lamelparket en massieve houten vloeren.

Maar hoe worden deze vloeren gelegd? Je kan dit zelf doen of uitbesteden, bijvoorbeeld aan Klusnetwerk. In principe is het goed zelf uit te voeren, je moet alleen wel even weten hoe het moet. Daarom volgt er een stappenplan:

 1. Bepaal de grootte van de vloer. Er wordt aangeraden ongeveer 20% extra te nemen, omdat je nog delen afzaagt. Denk hierbij ook aan het patroon dat je wil gaan leggen.
 2. Regel het gereedschap dat je nodig hebt:
 • Lijm/nagels
 • Rolmaat
 • Draaihaak
 • Afstandhouder
 • Decoupeerzaag
 • Aanslagijzer
 • Hamer
 • Lijmkammen
 • Drevels
 • Compressor
 • Spijkerapparaten
 1. Zorg ervoor dat je eerst een ondervloer neerlegt, mocht die nog niet aanwezig zijn.
 2. Zaag de planken op maat en leg ze vast met het kliksysteem.
 3. Plaats de plinten.
 4. Zet de vloer in was of olie hem. Houten vloeren zijn namelijk erg kwetsbaar, dus deze bescherming kunnen ze wel gebruiken.
uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Onderhoud houten vloer

Houten vloeren zijn dus kwetsbaar en zullen na enige tijd tekens van slijtage gaan vertonen. Het is daarom belangrijk om het hout goed te onderhouden. Je kunt dit doen door lak aan te brengen. Ook kan je ervoor kiezen de vloer eerst te schuren en dan pas te lakken. Het inschakelen van een vakman is hierbij verstandig.

Houten vloeren kunnen sterk in prijs verschillen, maar je kan ervan uitgaan dat het tussen de €30 en €80 per vierkante meter kost. Ook het schuren is niet gratis. Dit kost je gemiddeld ongeveer €25 tot €35 per vierkante meter.

Tegels

Tegels worden vaak gekozen, omdat ze makkelijk schoon te houden zijn. Ook is er minder onderhoud nodig voor je vloer. Je kan kiezen tussen vloertegels of plavuizen. Het verschil is niet erg groot meer tegenwoordig, het zit hem vooral in de uitstraling. Mocht je nou meer informatie willen, vraag dan een van de vakmensen van Klusnetwerk om hulp.

Tegels leggen is relatief goedkoper dan het leggen van houten vloeren. Afhankelijk van je tegels ben je rond de €25 tot €45 kwijt voor het laten leggen van je tegels door een tegelzetter.

PVC

PVC vloeren lijken over het algemeen op laminaat, maar ze zijn van ander materiaal gemaakt. Hierdoor is het een veel goedkopere optie dan houten vloeren. De PVC vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, hierdoor is de vloer flexibel en zacht. Het is niet lastig om zelf de vloer te leggen, maar mocht je met twee linkerhanden geboren zijn kan je altijd een expert inschakelen. Dankzij het plak- of kliksysteem ligt de vloer binnen mum van tijd. Het laten leggen van de vloer kost je tussen de €18 en €30 per vierkante meter.

Advies van experts

Onze experts kunnen je advies geven over vloeren en ze voor je leggen. Ben je benieuwd wat het gaat kosten? Vraag dan gratis diverse offertes aan en vergelijk. Ons netwerk bestaat uit de allerbeste vakmannen. Zij helpen je met je gloednieuwe vloer.

Wat zeggen onze klanten

We wilden graag het hele huis, zowel binnen als buiten, laten schilderen. Dit was geen probleem voor het klusbedrijf dat we kozen. Met vijf man sterk was het sneller klaar dan…

- Pim Gerritse uit Scharmer

Aangezien we toch met de verbouwing bezig waren van onze woning wilden we elektriciteit kabel laten verleggen naar de zolder. Een echte man-cave staat al jarenlang boven aan…

- Mart Hendricks uit Beerze

Wat vroegen onze klanten

Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte voor het bouwen van een inbouwkast in de slaapkamer. Hoogte van de kast moet 3,20 zijn zodat hij tot aan het plafond, steigerhout vinden wij zelf heel…

- Sven Bloemendaal uit Leermens

In de badkamer willen we een aantal dingen laten doen. Nieuwe wandspiegel en plankjes plaatsen. Een toilet ophangen. En ook nog de douche wand (van glas) laten vervangen. Hiervoor ontvang ik…

- Leon Carnotte uit Blankenham

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.