Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Vakmannen door heel Nederland

Er zijn veel mensen in Nederland die kiezen voor een houten vloer. De reden hiervoor, is omdat het een warme sfeer creëert, en een eenvoudig reinigingsproces heeft. Als het goed wordt onderhouden, kan een houten vloer jarenlang meegaan. Is jouw houten vloer verkleurd of beschadigd? Om ervoor te zorgen dat deze er weer goed uitziet, is het van belang om de vloer te schuren en te lakken. Voor dit proces kan je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om dit voor jou uit te voeren, maar je kunt het ook zelf uitvoeren, met behulp van de tips van onze professionals.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Zelf de vloer schuren?

Wil je de vloer zelf schuren om kosten te besparen? Hieronder staan aantal tips die jou kunnen helpen bij het schuren van de vloer:

  • Maak gebruik van een schuurmachine. Deze kun je huren bij bouwmarkt of een vloerspecialist.
  • Verplaats de meubels uit de te schuren ruimte.
  • Als er uitstekende spijkers en schroeven zijn, haal deze dan uit de vloer.
  • Als de vloer beschadigd is, repareer deze dan (met kneedbaar hout bijvoorbeeld).
  • Zorg ervoor dat je de vloer eerst ontvet, voordat je gaat schuren.
  • Laat de schuurmachine niet te lang op één plek schuren, want dit kan ervoor zorgen dat er kuilen in de vloer komen.
  • Maak je gebruik van korrel 20 schuurpapier? Pas goed op, deze korrel zal de vloer sneller beschadigen.
  • Zuig en dweil de vloer voordat je deze gaat lakken.

Vloer lakken

Als je klaar bent met het schuren van de vloer, wordt het tijd om deze te lakken. Bij het lakken van een vloer kun je kiezen uit olie, hard wax en lak. Of je nou voor olie, hardwax of lak kiest, hangt af van jouw wens, budget en de intensiviteit waarmee je de vloer gebruikt.

Kies je voor de lak? Dan kun je kiezen uit matlak of glanslak. Vaak kiezen mensen voor matlak omdat deze ervoor zorgt dat het hout niet verkleurt, waardoor de vloer nieuw lijkt. Glanslak daarentegen zorgt ervoor dat de krassen goed zichtbaar zijn, waardoor de vloer minder mooi wordt. Men kiest daarom minder vaak voor glanslak. Lak zorgt ervoor dat de vloer een strakke uitstraling heeft en het beschermt de vloer tegen vocht. Daarnaast zorgt lak er ook voor dat de vloer minder vuil opneemt. Vaak wordt lak in 3 lagen aangebracht.

Besluit je om de vloer te waxen? Dan wordt jouw vloer waterafstotend. Ook beschermt hardwax de vloer tegen vuil en zuren. Met hardwax kun je een satijnglas en matglans uitstraling creëren. Vaak kiezen mensen voor hardwax omdat het makkelijk te onderhouden is.

Wil je dat je vloer een matte en natuurlijke uitstraling heeft? Dan is olie de beste keuze voor jou. Olie zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling maar zorgt er ook voor dat de vloer geschikt wordt voor intensief gebruik. Daarnaast kun je met olie een kleur aan de vloer brengen.

Wat zeggen onze klanten

We keken door het keukenraam altijd uit op een kaal stuk grond aan de zijkant van de woning. We wilden hier steeds iets mee gaan doen, maar het kwam er maar niet van. Totdat een kennis…

- Joris Oude Heer uit Hollandscheveld

We kwamen via Klusnetwerk in gesprek met een dakdekker omdat we zelf een garage willen bouwen naast onze woning. De dakbedekking laten we aan een vakman over om lekkage…

- Mick Schakelaar uit Schin op Geul

Wat vroegen onze klanten

Er zijn diverse klusjes die in huis gedaan moeten worden. Hier wil ik graag een ervaren klusjesman voor inschakelen. Het betreft het schuren en verven van de houten trap die wij zelf hebben..

- Xander Hexspoor uit Ottersum

Wij willen een nieuw laminaat laten leggen in de woonkamer, keuken en hal. We hebben het laminaat al uitgezocht en reeds besteld. De oude vloer zal er eerst uit moeten. Kunnen jullie dit…

- Sjoerd Otto uit Schiphol-Rijk

Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte voor het bouwen van een inbouwkast in de slaapkamer. Hoogte van de kast moet 3,20 zijn zodat hij tot aan het plafond, steigerhout vinden wij zelf heel…

- Lars Meijer uit Wijchen

Wat zijn de kosten?

De kosten van het schuren en lakken van een houten vloer worden bepaald door bijvoorbeeld de grootte van je vloer en de materialen die je gebruikt. Als je kiest voor lak, betaal je minder dan wanneer je voor olie kiest. Ook zijn de kosten afhankelijk van de mate waarin je de klus zelf uitvoert. Als je de vloer zelf schuurt en lakt, kost het je minder geld dan wanneer je een gespecialiseerd bedrijf inhuurt. Daarnaast wordt de prijs ook beïnvloedt door de afwerking. De gemiddelde kosten van het schuren van een vloer liggen tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Ben je benieuwd wat een professional vraagt voor het schuren en lakken van jouw vloer? Vraag dan een offerte aan via ons offerteformulier op Klusnetwerk.nl.

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.