Vloerbedekking leggen

Heel Nederland

Ons netwerk zit door heel Nederland. Van Maastricht tot Leeuwarden kunnen we je helpen.

Scherpe prijs

Kwaliteit is het belangrijkst. Wij zijn zuinig op onze goede naam. Maar kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Netwerk

Wij zijn er voor elk type klus in en om het huis. Groot of klein. Ons netwerk kan alles aan.

Altijd een vakman in de buurt

Wil je in je woning (nieuwe) vloerbedekking leggen, maar heb je geen zin in om dit zelf uit te voeren? Dan kan je een vakman inhuren om dit voor jou te doen. Het leggen van vloerbedekking is niet ingewikkeld, maar het is wel van belang dat het goed gebeurt. Door een vakman in te huren, hoef je het niet zelf doen en dan weet je zeker dat het goed is gedaan. Ben je opzoek naar iemand die de vloerbedekking voor je legt? Onze vakman staat klaar om je daarbij te helpen. Vraag nu een offerte aan via het contactformulier van Klusnetwerk.

uur per dag
aangesloten klussers
klussen afgelopen jaar
%
Klantevredenheid

Welke soorten vloerbedekking zijn er allemaal?

Wil je weten welk soort vloerbedekking het meest geschikt is voor jou? We zetten de verschillende soorten vloerbedekkingen en voor- en nadelen daarvan op een rijtje. Zo kun je zelf bekijken welke vloerbedekking het beste bij jou past.

Tapijt

Waarom kiest men voor tapijt? Tapijt heeft verschillende voor-en nadelen. Het grootste voordeel van tapijt is dat het zacht, warm en comfortabel aanvoelt. Vaak wordt tapijt gebruik voor in de slaapkamer. Daarnaast is tapijt erg veilig, omdat deze niet glad is glijd je minder snel uit. Tapijt komt voor in verschillende kleuren en patronen. Hierdoor heb je veel keuze om uit te kiezen.

Het grootst nadeel van tapijt is dat het lastig schoon te maken is, vergeleken met laminaat en vinyl. Hierdoor is dit vaak niet geschikt voor gezinnen met huisdieren en jonge kinderen. Daarnaast is tapijt ook minder duurzaam dan andere soorten vloerbedekkingen.

Laminaat

Laminaat is een gladde kunststoffen vloer met een uitstraling van een houten vloer. Tegenwoordig is laminaat één van de populairste vloersoort in Nederland. Laminaat kent aantal voordelen, zoals dat het kleurvast en vochtbestendig is, een grote variatie biedt, gemakkelijk geplaatst kan worden, een minimale werking heeft, en makkelijk te onderhouden is.

Daarnaast kent laminaat ook een aantal nadelen. In tegenstelling tot een echte houten vloer heeft laminaat een harder oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de vloer harder en minder warm aanvoelt dan een echte houten vloer. Wanneer er krasje op het laminaat zit, is het niet gemakkelijk weg te schuren. Ten slotte zorgt laminaat voor contactgeluiden, dit zijn geluiden die je maakt wanneer je op het laminaat loopt.

 

Wat zeggen onze klanten

Als alleenstaande moeder van drie kinderen kom ik altijd tijd tekort. Op Klusnetwerk vond ik de ideale tuinman, die tweewekelijks mijn tuin komt onderhouden. Ideaal! Zo heeft hij gelukkig…

- Jochem Kerkhof uit Nij Altoenae

Onder de terrasoverkapping wilde we altijd al graag een jacuzzi neer zetten. Eindelijk was het zover. De jacuzzi kon komen. Maar het enige probleem was dat er geen stroom liep naar de…

- Rafael Osterhoudt uit Boornzwaag

Wat vroegen onze klanten

Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte voor het bouwen van een inbouwkast in de slaapkamer. Hoogte van de kast moet 3,20 zijn zodat hij tot aan het plafond, steigerhout vinden wij zelf heel…

- Maxim Blewanus uit Oosterwolde FR

Tegels

Vaak worden tegels gekozen voor in de keuken of de badkamer. Het grootste voordeel van tegels is dat het erg sterk is. Daarnaast is het slijtvast en komen er niet snel krassen op. Als je voor tegels kiest, heb je veel keuze om uit te kiezen omdat ze beschikbaar zijn in verschillende soorten, kleuren en maten.

Naast de benoemde voordelen, kennen tegels ook een aantal nadelen. Tegels kunnen glad zijn, waarom het minder geschikt is voor bijvoorbeeld een huishouden met jonge kinderen. Daarnaast worden de voegen erg snel vies, hierdoor moet je ze vaak schoonmaken.

Vinyl

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen. Vinyl vloer heeft een sterke bovenlaag, hierdoor kunnen deze lagen ze gemiddeld 20 tot 30 jaar gaan. De voordelen van een vinyl vloer zijn; betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn vinyl vloeren vochtbestendig waardoor ze erg geschikt zijn voor keukens en badkamers. Daarentegen zijn vinyl vloeren moeilijk te verwijderen. Daarnaast kan de vloer makkelijk beschadigen en die beschadigingen zijn moeilijk te herstellen.

PVC

Net als een vinyl vloer bestaan een pvc-vloer ook uit meerdere lagen. Het verschil is dat de bovenste en de onderste laag van vinyl zachter en flexibeler zijn. Doordat een PVC-vloer een hardere bovenste en onderste laag heeft, is het ook sterker. Een PVC-vloer heeft een relatief betaalbare prijs en is gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is het te combineren met vloerverwarming.

Ook kent een vloer van PVC een aantal nadelen. De PVC-vloer is niet eenvoudig zelf te leggen. Bij het leggen van deze vloer heb je namelijk concentratie en ervaring nodig. Daarnaast is de uitstraling van PVC-vloer anders dan echte hout, waardoor mensen kunnen zien dat het geen echte hout is.

Prijzen van vloerbedekking

De prijzen van vloerbedekking zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de kamer en het type vloerbedekking. Zo betaal je meer wanneer je voor een laminaat vloer kiest, dan voor een vloer van vinyl. Daarnaast hangt het ook af of je de vloerbedekking zelf legt of het door een vakman laten uitvoeren. Als je een vakman inhuurt dan betaal je natuurlijk meer dan wanneer je het zelf doet. Ben je benieuwd wat het tarief zou zijn, als je onze vakman inhuurt voor het leggen van de vloerbedekking? Vraag nu een offerte aan via ons contactformulier.

Stop met uitstellen en start met uitbesteden

Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de scherpe tarieven van onze klussers in jouw regio. Start vandaag nog met het wegstrepen van verschillende taken op jouw to-do-list en neem contact op met één van de klusmannen uit ons landelijke netwerk.